23.06.2014
Karel Horník

Liberec hostil jedenáctý ročník mezinárodního setkání Inter Photo Camp 2014

Více než stovka tuzemských a zahraničních fotografů zavítala o víkendu 21. a 22. června do Liberce na jedenáctý ročník Inter Photo Campu, setkání amatérských a profesionálních fotografů. Několik záběrů bylo pořízeno i v budově Liebiegova paláce.

Hotel Zlatý lev, pivovar Konrád, anebo Liebiegův palác. Všude na těchto místech si fotografové předávali zkušenosti a dovednosti při focení modelek, exteriérů a interiérů. V Liberci se toto setkání uskutečnilo poprvé. V rámci České republiky jde již o jedenáctý ročník. Setkání svolal odborný časopis PhotoArt, organizátorem setkání byl známý fotograf Garik Avensian. Mezi hosty nechyběla taková jména jako Gunars Binde (Lotyšsko) a Romualdas Pozerskis (Litva), ze Slovenska dorazil tamní předseda sdružení fotografů Ľubomír Šmída.

„Jsme rádi, že jsme k fotografování mohli využít i prostory, poskytnuté městem. Většina z nás je v Liberci poprvé a věříme, že ne naposledy,“ řekl Garik Avensian.

Hosté se sjeli z celého světa. Jistým překvapením nejen pro modelky, ale i pro hosty z Turecka a Kypru bylo poměrně studené počasí. Nicméně zajímavé interiéry a exteriéry inspirovali autory k dobrým fotografiím. Několik fotografických zastavení se uskutečnilo v budově bývalé Oblastní galerie Liberec – Liebiegově paláci, který byl speciálně pro tento účel zpřístupněn pracovníky města.

„Potěšilo mne, že jsme mohli vyjít fotografům vstříc. Jsou to hosté, kteří by pravděpodobně do Liberce jinak nikdy nepřijeli. Věřím, že se k nám budou vracet. Prázdný Liebiegův palác je pro umělce inspirativní, vzniklo zde mnoho krásných fotografií, které mimochodem můžeme použít i pro marketingové potřeby města. Jednou bych zde rád přivítal například i filmaře. Liebigův palác má nevšední atmosféru,“ řekl náměstek Jiří Šolc.

 

Nastavení cookies