13.09.2021

Evropský týden mobility v Liberci - program 20. 9. 2021

Trápí Vás město plné aut, hluku, prachu a výfukových plynů? Pojďme zjistit, zda můžeme něco změnit.


Co se s tím dá dělat a jaké máme možnosti?

Inspiraci najdete v pondělí 20. 9. 2021 na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci, kde bude od 11 do 17 hodin k vidění spousta zajímavostí. Můžete tu získat informace přímo u zdroje od zasvěcených. 

Tak třeba sdílené auto. Už jste si ho někdy půjčili? Jak to chodí a co je třeba udělat, aby mohl člověk takovou službu využít, můžete zjistit přímo od zástupce provozovatelů. Zároveň si takové vozidlo můžete prohlédnout. 

Stejná příležitost se tu nabízí všem, kteří by se chtěli dozvědět více o elektro-kolech, klasických bicyklech nebo elektro-koloběžkách. Právě elektro-koloběžky bude možné si na místě vyzkoušet a probrat s provozovateli podmínky i úskalí jejich používání.

Získat tu můžete informace od odborníků, jak je to s auty na elektro nebo hybridní pohon, jejich provozem a zda se v našem městě v tomto směru něco chystá.

O tom, že chůze je nejzdravějším pohybem, už dnes ví snad každý. Umíme si ale udělat čas, pro každodenní vycházku? Pojďme do práce pěšky a spojme příjemné s užitečným. Že chodit pěšky je fajn, Vás přesvědčí Klub českých turistů. 

Navíc se můžete zapojit do soutěže „Chodím pěšky“, která probíhá od 22. 9. 2021 do 22. 10. 2021.
Informace najdete pod proklikem: SOUTĚŽ

V neposlední řadě se návštěvníci na akci dozví, co je nutné pro zajištění bezpečnosti chodců a cyklistů, jak poskytnout první pomoc, ale i více o tom, proč právě MHD je jednou z cest k udržitelnému cestování městem. Možná máte k hromadné dopravě řadu otázek. Tady je šance získat odpověď.

No a prohlédnout si policejní auto, to je přece sen nejen dětí, ale i mnoha dospělých! Opět je tu příležitost se zeptat na to, k čemu jindy není příležitost.

Pokud někoho zajímá biketrial a parkour, může se těšit na akrobatické vystoupení během doprovodného programu.

Tradiční cyklojízda s Cyklisty Liberecka se uskuteční ve čtvrtek 23. 9. 2021. Sraz je v 17 hodin před historickou radnicí (délka jízdy cca 1,5 h).

 

Záleží na každém z nás.

Jsme ochotni upravit své dopravní návyky tak, abychom prospěli sobě i svému okolí? Dokážeme se pohybovat městem bez vlastního osobního auta? Máme pro to podmínky? I na Vás záleží, kam se bude život v centrech měst posouvat.

 


 

Nastavení cookies