26.05.2016

Na ZŠ Dobiášova odstartoval dvoudenní DOBI Cup

Tradiční sportovně vědomostní soutěž DOBI Cup, která loni úspěšně navázala na někdejší populární soutěž Syner školám, odstartovala ve čtvrtek 26. května na Základní škole Dobiášova. Slavnostního zahájení se zúčastnil také náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr.

Stovky dětí z 13 libereckých základních škol se v areálu ZŠ Dobiášova pustily do soupeření ve skoku dalekém z místa, člunkovém běhu, vybíjené, florbalu, sudoku a vědomostním testu. Do soutěžení se aktivně zapojili také učitelé, kteří se utkají ve volejbalovém doublu a ve střelbě na florbalovou bránu.

"Je potěšující, že se škola loni rozhodla v tradici této soutěže pokračovat, přestože rok předtím přišla o hlavního sponzora. To, že šlo o dobrý krok, dokazuje vysoký počet účastníků. Hlad po soutěžení a vzájemném setkávání dětí, učitelů a ředitelů tu zkrátka stále je. A za to patří dík nejen pořádající škole, ale i všem, kteří se do této soutěže stále hlásí," konstatoval náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr.

Sportovně vědomostní soutěž pro školáky z celého Liberce se na ZŠ Dobiášova koná již podvanácté, ale teprve podruhé jej pořádá sama škola. Název Syner školám se změnil na DOBI Cup. "Soutěž jsme loni obnovili především proto, že školy měly zájem se jí zúčastnit. Adekvátně totiž v Liberci nic podobného není," uvedl ředitel ZŠ Dobiášova Ivo Svatoš a připomněl, že v rámci dvoudenního klání reprezentují každou zúčastněnou školu děti od 1. až do 9. třídy včetně samotných učitelů. "Na celkovém výsledku se tak podílí všichni napříč celou školu. Malí fandí velkým a velcí malým. V tomhle ohledu je DOBI Cup nezaměnitelný,“ doplnil Ivo Svatoš s tím, že na soutěži se podílí všichni zaměstnanci školy. "Všem za to patří velký dík," podotkl ředitel.

Foto: Jan Vrabec

 

Nastavení cookies