Problémy v liberecké MHD.

Problémy v liberecké MHD.

 

Jak si naši občané mohli všimnout, nastaly v liberecké MHD problémy s odbavením v autobusech a tramvajích pro občany, kteří mají nakoupeny karty OPUSCARD. Přestože jsou na nich finanční prostředky, nelze si zakoupit jízdenky. Takže zbývá ta papírová. Ty ale v mnoha prodejnách nejsou k dispozici. A když ji po dlouhém běhání a shánění seženete, nelze ji ve vozidlech označit.

Důvod je zřejmý a stejný jako v Teplicích. Není funkční sytém, který nákup a označení jízdenek umožňuje. Pokud se ptáte proč, odpověď je jasná. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou zaspal. A zaspal také Krajský úřad, který měl toto zajistit. Ale největší chybou je, že nikdo nedal včas občanům vědět. A pokud toto nastalo, očekával bych omluvu.

Plně chápeme nazlobenost našich občanů. Normální člověk nemá čas hledat prodejce jízdenek (ti navíc většinou nové jízdenky nemají), navíc mají zakoupeny nové karty. Naši zástupci se začali plně věnovat celé problematice. Je to poměrně komplikované, byť příslušné odpovědné osoby jsou ze stejné strany -  SLK.

Ale ještě jedna otázka se nabízí. Proč dopravní podnik, přestože věděl že problémy nastanou, nezajistil dopravu zdarma? Když to jde v Teplicích, šlo by to i u nás v Liberci. Pokud mám brát vážně slova primátora, že Liberec už není nejzadluženější město, tak finance na to by měly být. Navíc pokud má někdo dodat do autobusů a tramvají nový odbavovací systém, tak má určitě sepsanou smlouvu a v té je určitě ustanovení o pokutě. Nechť se uplatní a nebude nás to stát nic.

Problémů je hodně, ale chuť je řešit ze strany kompetentních politiků žádná. Hlavně že máme nejdražší jízdenky. 

Nastavení cookies